Kaurahöttöset

250 g voita
3,5 dl sokeria
3 dl Isän Unelma kaurahiutaleita
4,5 dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
1,5 dl rusinoita
1 muna

Kaikki aineet sekoitetaan keskenään ja taikinasta pyöritetään palloja jotka painellaan haarukalla litteiksi uunipellin päälle. Paistetaan 200 asteessa kunnes pinta ruskistuu.

Sipulipiirakka

Pohja:
150 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl graham-täysjyväjauhoja
1 dl Isän Unelma kaurahiutaleita
(smetanaa)

Täyte:
3 suurta sipulia
2 rkl voita
noin 200gr juustoraastetta
3 kananmunaa
timjamia

Nypi rasva ja jauhot keskenään. Lisää hiukan hapankermaa. Levitä taikina piirakkavuokaan ja sen reunoille. Silppua sipulit ja hauduta ne kullankeltaisiksi voissa. Jäähdytä seos. Sekoita jäähtyneeseen sipuliseokseen juustoraaste, kananmunat ja timjamia. Levitä täyte piirakkapohjalle. Paista 175 asteessa, kunnes pinta on kullankeltainen ja reunat kypsät. Tarjoa lämpöisenä.

 

Isän Unelma kaurapuuro

1 l vettä tai maitoa
3-4 dl kaurahiutaleita
1 tl suolaa

Sekoita kaurahiutaleet kiehuvaan suolalla maustettuun nesteeseeen. Anna hautua 10-20 minuuttia kannen alla, sekoita välillä. Suolaa maitopuuro vasta hauduttamisen jälkeen. Huom! Induktioliedellä jätä haudutusasentoon (ykkösasento).

 

Kaurakiisseli

4 l kädenlämpöistä vettä
2 l Isän Unelma Kaurahiutaleita
2 dl viiliä
1 pkt hiivaa (viiliin sekoitettuna)

Annetaan hapantua huoneenlämmössä noin 1,5 vuorokautta. Sitten siivilöidään ja kiehautetaan tarvittava annos. Nautitaan kuumana voisilmän ja maidon kera.

 

Teeleivät

2 dl Isän Unelma Kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl sokeria
1 tl suolaa
0,5 dl öljyä
2 dl maitoa

Kaikki ainekset sekoitetaan keskenään. Kaada taikina pellille, taputa jauhotetuin käsin tasaiseksi ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

 

Kauravuokaleipä

1 l valmista Isän Unelma puuroa
400 g vehnäjauhoja
500 g hiivaleipäjauhoja
55 g hiivaa
30 g sokeria
20 g suolaa
150 g voita

Valmista puuro ohjeen mukaan. Anna jäähtyä. Lisää muut ainekset. Nostata. Paista 210 asteessa 40 minuuttia.

 

Kaurakeksit

200 g voita
200 g sokeria
200 g vehnäjauhoja
2 dl Isän Unelma Kaurahiutaleita
3 rkl kermaa
1 tl suolaa

Kypsennä vaalean ruskeiksi 225 asteessa

 

Kauratorttu

1 dl sulatettua voita tai margariinia
n. 6dl Isän Unelma kaurahiutaleita
200 g sokeria
1 kpl kananmunia
1 rkl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Leivinjauhe sekoitetaan vehnäjauhoihin, jonka jälkeen sekoitetaan kaikki aineet keskenään. Taikinasta tehdään 3 pyöreää noin 0,5 cm paksuista kakkua. Paistetaan 225 asteessa uuninlämmössä vaalean ruskeiksi. Kakkujen annetaan jäähtyä jonka jälkeen laitetaan päällekkäin, esim. omenahilloa väliin. Kakku päällystetään kermavaahdolla tai vaniljakiisselillä.

 

Kaurahiutale Riihipuodin mylly

 

 

BNR_verkkopuoti