Ohrasuurimopuuro

1 l vettä
3 dl rikottuja ohrasuurimoita
1,5 l maitoa
1-2 tl suolaa
1-2 rl voita

Vedessä liotetut suurimot keitetään samassa vedessä. Liotusaika on muutama tunti. Keitä hitaasti ylimääräinen vesi pois. Maito lisätään ja velliä haudutetaan kunnes suurimot ovat täydellisesti pehmenneet. Voi ja suola lisätään lopuksi.

 

Uuniohrasuurimopuuro

1 l vettä
3 dl rikottuja ohrasuurimoita
1,5 l maitoa
1-2 tl suolaa
1-2 rl voita

Kaikki ainekset laitetaan joko tulenkestävään vuokaan tai paksuun keittoastiaan ja kypsennetään jälkiuunin lämmössä esim. yön yli.

 

Ohrarieska rikotuista suurimoista

1 dl rikottuja ohrasuurimoita
2 dl piimää
0,5 dl vehnän leseitä
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa

Tai

4 dl rikottuja ohrasuurimoita
1 l piimää
2 kpl kananmunaa
50 g voisulaa
2 tl suolaa
3-5 rl vehnä-tai grahamjauhoja

Suurimot ja piimä sekoitetaan keskenään ja niiden annetaan turvota yön yli. Loput ainekset sekoittaen ja levitetään uunipellille voidellun leivinpaperin päälle (kokeile leivinpaperin tilalla vehnäleseitä) Paistoaika . 25 min. 225 asteessa.