Rukiinen smoothie (1-2 annosta)

250 g (1 purkki) maitorahkaa

1 dl maitoa

1 dl ruisleseitä

1 dl jäisiä marjoja, esim puolukoita tai vadelmia

0,5 dl sokeroitua mehutiivistettä makeudeksi

Sekoita ainekset keskenään tehosekoittimella. Mehutiivisteen tilalla makeuttajana voit käyttää oman maun mukaan sokeria tai hunajaa.

 

Vaniljainen marjapiirakka

Pohja:

1 dl sokeria

2,5 dl vehnäjauhoja

0,5 dl ruisleseitä

1 tl leivinjauhetta

1 kpl kananmunia

1 dl sulatettua tai juoksevaa margariiniä

1 dl vaniljajogurttia

Täyte:

3 dl tuoreita tai pakastettuja punaherukoita

0,75 dl sokeria

1 kpl kananmunia

2 dl vaniljajogurttia

1 tl vaniljasokeria

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon muna, haalea rasva ja jogurtti. Sekoita sen verran, että aineet tasoittuvat. Levitä voideltuun vuokaan. Ripottele päälle (jäiset) marjat. Sekoita sokeri, muna, jogurtti ja vaniljasokeri ja kaada seos ohuena nauhana marjojen päälle. Paista uunin alaosassa 200 asteessa 30-35 min.

 

Marjapiirakka

Pohja:

75 g voita

1,5 dl sokeria

2 kpl kananmunaa

1 dl ruisleseitä

2,5 dl sihtiruisjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1,5 dl piimää

Täyte:

5 dl marjoja (esim. mustikoita ja vadelmia)

2 rkl perunajauhoja, jos käytät pakastemarjoja

Muruseos:

75 g voita

1 dl sokeria

1,5 dl ruisleseitä

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmunat yksitellen joukkoon hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa sekaisin ja lisää vaahtoon siivilän läpi. Nostele taikina sekaisin kaapimella ja lisää piimää ja kuivia aineita vuorotellen. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan, lisää pakastemarjoihin perunajauhoja ja kaada pohjan päälle. Tee vielä päälle muruseos: Nypi pehmeä voi, sokeri ja ruisleseet murumaiseksi seokseksi ja ripottele marjojen päälle sinne tänne. Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia. Tarjoa esim. vaniljajäätelön kera.

 

Ruislese Riihipuodin mylly

 

 

BNR_verkkopuoti