Samettinen talkkunapuuro

1 l vettä

2 dl karpaloita

2 dl Riihipuodin talkkunajauhoja

1 dl Riihipuodin speltlesettä

0,5-1 dl täysruokosokeria tai hedelmäsokeria

2 tl vaniljasokeria

0,5 tl suolaa (mieluusti ruususuolaa)

Vispilöi kylmään veteen talkkunajauhot ja leseet sekä karpalot. Anna puuron hautua hiljalleen kannen alla kypsäksi, välillä sekoittaen eli n. 15 min. Mausta samettinen puuro lopuksi haluamallasi sokerilla sekä suolalla.

 

Talkkunarahka

2 dl kuohukermaa

2 dl maitorahkaa

2 dl puolukkasurvosta

1-1,5 dl Riihipuodin talkkunajauhoja

sokeria maun mukaan.

Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita rahka, puolukkasurvos ja talkkuna keskenään. Laita tarjoiluastiaan ja koristele esim. marjoilla, suklaarouheella jne.

 

Talkkunajauho Riihipuodin mylly

 

 

BNR_verkkopuoti