Herkku vohvelit

4 munaa
3 dl kermaa
50 g sokeria
100 g voita
2 dl lettu- ja vohvelijauhoja

Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi, johon yhdistetään vaahdotettu kerma, lettu- ja vohvelijauhot ja sulatettu voi. Vohvelirauta kuumennetaan ja voidellaan. Tarjoillaan sellaisenaan tai hillon kanssa.

Mustikkapiirakka

Pohja:
100 gr voita
1 dl sokeria
1 muna
2,5dl Äidin Unelma lettujauhoja

Päälle: Noin 5 dl mustikoita

Sekoita pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmuna ja jauho-leivinjauheseos taikinaan. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija noin 25 cm). Ripottele pinnalle mustikoita. Kypsennä 175 asteessa 25-35 minuuttia, kunnes piirakan reunat ovat kullanruskeat. Ripottele kuuman piirakan päälle sokeria.

Rusinasämpylät

0,5 l vettä
1 pussi (=11 g) kuivahiivaa
2 tl suolaa
2 tl sokeria tai tilkka siirappia
10 dl Äidin Unelma lettujauhoja
1,5 dl öljyä
1,5 dl rusinoita

Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi ( +42 astetta), lisää nesteeseen suola, sokeri ja hiiva. Sekoita jauhot taikinaan. Alusta taikina kiinteäksi ja lisää lopuksi öljy ja rusinat. Anna taikinan kohota puolisen tuntia. Leivo taikinasta jauhotetuin käsin sämpylöitä ja kohota liinan alla 20 min. Paista 225 asteessa 10-15 min. Voit lisätä taikinaan rusinoiden tilalle esimerkiksi porkkanaraastetta, muita kuivattuja hedelmiä tai nokkosta.

 

Unelma kääretorttu

4 kananmunaa
1.5 dl sokeria
3/4 dl lettu- ja vohvelijauho
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
2 dl omenahilloa tai muuta marjahilloa
(kermavaahtoa tai rahkaa)

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita lettujauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Vuoraa uunipelti paperilla.
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhoseos kaapialla sekoittaen. Levitä taikina pellille ja paista torttua uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.
Ripottele pellin mittaiselle leivinpaperille vähän sokeria ja kumoa torttu sille. Irrota alustana ollut leivinpaperi.
Levitä täyte torttulevylle ja kääri torttulevy rullalle paperin avulla. Anna tortun jäähtyä paperiin käärittynä. Leikkaa kääretorttu viipaleiksi tarjoilua varten.