3 dl Äidin Unelma ohrahiutaleita
4,5 dl kermamaitoa tai kasvislientä
4 kpl kananmunia
Raasteena:
0,5kg raakaa perunaa
1 pala juuriselleriä
n. 5kpl keskikokoista porkkanaa (n.250 g)
1 kpl kuulotettu sipuli
reilu pala purjoa silpottuna
Sekoita vesi ja Äidin Unelma ohrahiutaleet. Anna turvota noin puoli tuntia. Hienonna sipuli ja kuullota vähässä rasvassa. Yhdistä joukkoon raasteet, sipuli, muna ja mausteet. Sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pyöryköitä tai pihvejä. Kypsennä 200 asteen uunin lämmössä noin 20 minuuttia tai paista liedellä paistinpannulla.
1 l hienoa porkkanaraastetta
6 dl maitoa tai lihalientä
2 kpl kananmunia
2 dl Äidin Unelma ohrahiutaleita
mausteeksi suolaa, siirappia, valkopippuria, inkivääriä.
Kypsennä 180 asteessa noin 1,5 tuntia.
1 kg jauhelihaa
2 dl Äidin Unelma ohrahiutaleita
2 dl vettä tai vesikermaseosta
2 kpl kananmunia
1 tl suolaa
0,5 tl valkopippuria
1 kpl sipulia
Sekoita vesi ja Äidin Unelma ohrahiutaleet. Anna turvota noin puoli tuntia. Hienonna sipuli ja kuullota vähässä rasvassa. Yhdistä joukkoon jauheliha, sipuli, muna ja mausteet. Sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pyöryköitä tai pihvejä. Kypsennä 200 asteen uunin lämmössä noin 20 minuuttia tai paista liedellä paistinpannulla.
4 dl Äidin Unelma ohrahiutaleita
4 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
4 tl sokeria
n. 2 tl suolaa
4,5-5,5 dl maitoa
1 dl öljyä
Sekoita kuivat aineet lisää neste ja öljy. Levitä taikina tasaiseksi pellille leivinpaperin päälle, taputa jauhotetuin käsin (uunipellillinen tai kaksi teeleipää). Paista 225 asteessa 15 minuuttia teeleiväksi.
Makea tai suolainen paistos: Paista teeleipä puolikypsäksi (5-8 min), lisää täytteeksi makeita tai suolaisia täytteitä ja paista kypäksi.
1 l maitoa, vettä tai mehua
1,8-2,5 dl Äidin Unelma ohrahiutaleita
1 tl suolaa
Lämmitä neste kiehuvaksi ja lisää hiutaleet sekoittaen esim. vispilällä. Sammuta liesi ja jätä autumaan n. 20 minuutiksi kansi päällä. Lisää suola sekoittaen. Huom! Induktioliedellä jätä haudutusasentoon (ykkösasento). Laita vesipuuroon hiutaleita enemmän kuin maitopuuroon. Vesipuuroon voit lisätä vähälaktoosista kermaa haudutuksen aikana.
0,5 dl Ohrahiutaleita
1.5 dl maitoa
1 dl vettä
ripaus suolaa
Hiutaleet, vesi ja maito sekoitetaan lautasella ja kypsennetään mikrossa haudutusteholla 7-8 min. Maustetaan halutessa ripauksella suolaa. Nautitaan hillosilmän kera, erityisen hyvin sopii mustaherukkahillo, mutta myös mansikka tai vadelma ovat hyviä vaihtoehtoja.
Jos ei halua syödä lämintä puuroa aamulla, voi esim. edellisenä iltana paahtaa kuivalla teflonpannulla Äidin Unelma ohrahiutaleita ja syödä aamulla kylmän maidon kanssa.
Tee ohrapuuro ohjeen mukaan maitoon (ohje pussin takana). Lisää maitoon kaakaojauhetta, jolloin saat suklaaohrapuuron. Puuron voi nauttia esim. banaanijugurtin kera, jolloin saat aivan ihanan jälkiruuan. Puuron voi nauttia lämpimänä tai kylmänä. Puuro on kylmänä kuin vanukas.
Noin puoli litraa tähteeksi jäänyttä ohrapuuroa
2-3 munaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl vehnäjauhoja
Aineet sekoitetaan keskenään ja paistetaan noin puoli tuntia 200 asteessa. Tarjoillaan sokerin, hillon tai kermavaahdon kera. Suolaisen vaihtoehdon saat, jos tarjoat pannukakkua esim. munavoin kera.